Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

PLAN B


1 σχόλιο:

  1. Η περιλάλητη συμφωνία, στην οποία κατέληξε για λογαριασμό κι ερήμην ημών των Ελλήνων το Eurogroup, βοήθησε την χώρα να αποφύγει τη στάση πληρωμών και την τυπική πτώχευση.

    Όμως η αποφυγή της στάσης πληρωμών δε φαίνεται να βοηθάει τον ανήμπορο να αντιδράσει συνταξιούχο. Τον ανίκανο να φωνάξει για το δίκιο του νοσηλευόμενο στο δημόσιο νοσοκομείο. Τον παραλυμένο από τον φόβο ψηφοφόρο της Τρόικας εσωτερικού που βλέπει τα παιδιά του να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς δάσκαλους. Τον άνεργο που ξοδεύει το πενιχρό επίδομα ανεργίας στα ταμεία του μεγαλομπακάλη, πληρώνοντας αδρά τα 110 προϊόντα της Unilever που θα… παράγονται στην Ελλάδα!

    Αυτά για τους Μικροτσούτσουνους κυβερνήτες εἰναι δευτερεύουσες λεπτομέρειες, έστω κι αν τα κροκοδείλια δάκρυά του πρώτου τη τάξει Κρονόληρου, λεκιάζουν τα προεδρικά διατάγματα που υπογράφει...

    Ο κίνδυνος της πτώχευσης, ασφαλώς εξακολουθεί να παραμένει αφού παρά τις εξοντωτικές περικοπές εις βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, το φαγοπότι του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και το όργιο φοροαποφυγής, συνεχίζονται απρόσκοπτα.

    Η διαπίστωση που προκύπτει εύκολα, είναι ότι το πιο κρίσιμο στοιχείο για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η περιλάλητη ανάπτυξη που σαν πορνίδιο μας θολώνει τα μυαλά χωρίς να μας «κάθεται».

    Πως θα αντιστραφεί η συρρίκνωση της οικονομίας, από την στιγμή που δεν προβλέπεται να διατεθούν στην αγορά επαρκή κεφάλαια, είναι ένα ερώτημα το οποίο, ο κατά τα άλλα λαλίστατος διορισμένος Οικονομικός Διευθυντής της Δεύτερης Παπαδημοκρατίας, δεν απαντάει.

    Τα κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν όμως είναι πολύ περισσότερα:

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/11/pirate-jenny.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή